supermusenisthebaronslayer.blogg.se

SupermuseN slayar Baron varje dag! 1337

Tankar efter läsningen

Publicerad 2013-05-31 01:01:00 i Allmänt

Jag kan tycka att titeln passar till boken, dels bildligt och dels bokstavligt. Det mesta utspelar sig nattetid, och väldigt många dör (The Dead of the Night). Men den svenska titeln vet jag inte om den stämmer in lika bra (När natten är som mörkast). Det har fortfarande med natten att göra, men lite mer abstrakt. The Dead of the Night är även lite mer slagkraftigt, så det är förmodligen större chans att läsa boken med en sådan titel.

 

Boken ”The Dead of the Night” är John Marsdens andra i “Tomorrow-serien” som släpptes 1994. I boken skriver han om ett gäng ungdomar som slåss för sin överlevnad när deras land Australien blir invaderat av en okänd nation. De gör allt i deras makt för att göra livet surt för armén, skjuter, spränger och annat sabotage. Men i deras läger ”Helvetet” så är det mer känslor inblandade, men inte alltid bra känslor. Det blir mycket bråk över vem som gör vad, eller vad måste göras när det åker tillbaka till staden. Men det är även kärlek inblandat, speciellt mellan Lee och Ellie. Tidigare hade även Homer och Fi haft en romans, men som dog ut i. Nu måste ungdomarna hålla sig gömda och slå till där känns som hårdast ifall de vill vinna striden. Allting står på spel. Det enda de har att förlora är livet.

 

I John Marsdens bok The Dead of the Night från 1994 skriver han om sex ungdomar i sin kamp för överlevnad när deras land blir invaderat och alla de känner blir fängslade. De måste slå tillbaka.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela