supermusenisthebaronslayer.blogg.se

SupermuseN slayar Baron varje dag! 1337

Alla hjärtans dag på skolan

Publicerad 2013-04-22 11:10:08 i Allmänt

Alla hjärtans dag i alla ära; men måste det verkligen vara så ytligt och offentligt att man firar det som något märkvärdigt i en skola? Ska vi fira alla andra högtider också? Tänk er ifall vi skulle fira valborg i skolan och alla satt och drack sig lite lätt salongberusade. Det hade förmodligen uppskattas, men hur vettigt är det?
 
Alla hjärtans dag är en högtid som kan firas på så många andra sätt än att köpa rosor till någon man tycker om. Det kan vara så enkelt som att pynta skolan, dela ut godis till alla och ha något tema. Varför ska man riskera att folk inte blir uppmärksammade när det inte är nödvändigt? Det kan folk lika gärna ta privat, och inte på ett ställe dit personer måste komma. 
 
Skolan ska vara en trygg miljö där alla ska känna sig säkra och inte vara utsatta. Men självklart är inte alla lika socialt aktiva med de andra, för vi är olika. Det är inte ens säkert att alla har vänner. Hur kommer en person som denna må och reagera över en sådan högtid? Om jag själv hade varit utsatt för detta och visste att jag inte skulle bli uppmärksammad så skulle jag inte må bra ifall jag stod utan ros. Det hade förmodligen ingen människa gjort. 
 
Therese Mc Donald skriver i sin debattartikel "Skolor och alla hjärtans dag" att "I den bästa av världar så får alla något, i det sämsta så får man kämpa sig till en plats. Livet är inte en skridskobana där alla blir serverade utan som med allt så måste man kämpa." 
Men ska det vara nödvändigt för någon som kanske inte är lika säker på sig själv att anstränga sig så mycket för att få en ros? Enkelt att säga för någon som inte är i samma situation som en utsatt person. Alla personer ska inte behöva kämpa för att bli uppmärksammade. Då kan lärarna lika gärna börja dela ut stjärnor offentligt till alla elever som gör något bra, medan de som inte presterar lika bra står utan någonting. Jämställdhet är A och O i skolan.
 
Det viktigaste i skolan är att alla ska må bra, och man ska inte behöva göra sig till och anstränga sig för det. Man ska bli accepterad för den man är, men så funkar inte samhället. Om alla anser att någon annan inte är normal så kommer han eller hon aldrig att få någon ros, och den personen kommer bara bli mer och mer osäker. Det är indirekt mobbing som kan undvikas så enkelt. 
 
Fira alla hjärtans dag i skolan, men gör det på rätt sätt. Riskera inte någon persons välmående bara för att de som har det lätt för sig ska få ännu mer uppmärkssamhet. Låt alla vara på samma plan, dela ut det man delar ut till ALLA. Det är dags att öppna ögonen och inse att alla inte är lika, men de ska åtminstone behandlas LIKA.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela