supermusenisthebaronslayer.blogg.se

SupermuseN slayar Baron varje dag! 1337

Tankar inför läsningen

Publicerad 2012-11-12 11:28:00 i Allmänt

Boken jag läser heter The Dead of Night (Svensk titel: När natten är som mörkast) som är den andra delen i "Tomorrow-serien" skriven av John Marsden. Jag valde boken för att jag läst den tidigare i serien, Tomorrow when the war began, som jag tyckte om väldigt mycket. 
 
Jag har inga direkt förväntningar på innehållet efter bokens titel, då den är ganska abstrakt. Den tidigare boken utspelade sig däremot mycket på natten och jag tror att denna kommer göra detsamma, titeln stärker det indirekt också. 
 
Det jag vet om boken är vad serien handlar om, och att just den här kommer ta vid där den första slutade. Därmed kommer början gå ut på att hitta några av bipersonerna som lät sig tillfångatas efter en olycka. Förövrigt kommer boken att handla om ett kompisgäng som för ett gerillakrig mot armén som ockuperade deras land, Australien.
 
Bokens framsida är ganska välgjord, den fångar uppmärksamheten och den har någonting med innhållet att göra. Färgerna stämmer in på boken, det är militärer och mörkt över allt. Helikoptern ser även väldigt bra ut med gryningen i bakgrunden, och roterbladen ser väldigt vackra ut. Framsidan är väldigt lik de andra böckerna, vilket gör att man känner igen böckernas stil och de får någon typ av samhörighet vilket jag tycker är väldigt bra! 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela